Сезонна страва: пастила з калини

06.11.2020 20:32 Корисно
Фото: vseprynosti.ru Фото: vseprynosti.ru
Цей смаколик нікого не залишить байдужим – ані дорослих, ані дітей. До того ж він дуже корисний і нескладний в приготуванні.

Знадобляться:

калина – 1 кг,

вода – 1 склянка,

цукор – 1 кг на літр суміші.

Свіжі ягоди промити під водою, очистити від бруду і сміття, помістити у велику каструлю, залити 1 склянкою води і варити доти, поки калина не стане м’якою. Отриману суміш остудити і протерти через сито. Протерту ягоду змішати з цукром. Потім цю масу розкласти на деко і підсушити в духовці 20–30 хвилин. Потім дістати ласощі з духовки і розрізати на квадратики, або звернути рулетиками.

У такому вигляді калина довго не затримується на столі – її швиденько з’їдять. Але, якщо навіть щось і залишиться, не хвилюйтесь:  пастила не псується.

Спробуйте також: Страви на десерт: топ-4 рецепти печених яблук