Харківщина повністю забезпечена м’ясом і молоком власного виробництва
Минулого року тваринницькі господарства Харківщини повністю забезпечили потребу області у м’ясі, молоці та яйцях.
Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. За наведеною ним статистикою, торік молока в області вироблено 188,6 тисячі тонн, що на 0,7 % більше, ніж у 2022 році. Яєць усіма категоріями господарств вироблено майже 231 мільйон штук. Це на 21,1 % менше від аналогічного показника 2022 року.
Худоби та птиці на забій реалізовано 40,1 тисячі тонн. Це на 7,5 % більше, порівняно з січнем-листопадом 2022-го. «Такі результати дозволили агропромисловому сектору Харківщини повністю забезпечити потреби області в даному виді продукції», – сказав Євген Іванов.
Читайте, П’ять історій від людей, які забезпечують продовольчу безпеку Харківщини та країни
Читайте також:
Жнива прифронтової Харківщини: аграрії зібрали ранні зернові, чекають на розмінування