Яка громада Чугуївського району стала найврожайнішою у 2024 році

17.07.2024 11:55 Агропром

Цього року для аграріїв Чугуївського району склалися вкрай несприятливі погодні умови. На початку року сільгоспвиробників чекали заморозки, а потім – засуха.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Чугуївську РДА.

Попри негоду та активні бойові дії жнивування в Чугуївському районі вдалося розпочати в строк, повідомив начальник Чугуївської районної військової адміністрації Сергій Лободенко.

– Аграрії вже намолотили майже 31 тис. тонн зерна, з них пшениці – 29,1 тис. тонн з площі 11,3 тис. га. Також триває збирання ячменю, озимого жита, гороху та ріпаку, – пояснив він.

За словами Лободенка, на сьогодні найвищий показник урожайності зафіксовано в Зміївській громаді. Саме там удалося намолотити більше 20 тис. тонн з площі 6,3 тис. га.

– Крім того, господарства громади ТОВ «АПК Україна» та ФГ «Зміївське» вже завершили збирання ранніх зернових культур, – зазначив начальник Чугуївської РВА.

На теренах району ТОВ «АПК Україна» вже обмолочено 750 га ярої пшениці, намолочено 2,3 тис. тонн з врожайністю 31 ц/га; озимої пшениці обмолочено 139 га, намолочено 570 тонн з врожайністю 41 ц/га. Одночасно ФГ «Зміївське» обмолотило 190 га озимої пшениці, намолот склав 760 тонн, а врожайність – 40 ц/га.

Нагадаємо, станом на 10 липня на Харківщині було намолочено майже 300 тисяч тонн зернових та зернобобових культур, за середньої урожайності 31 центнер з гектара. Варто зазначити, що торік аналогічний показник склав 44,2 центнера.

Також ми писали, що бездощів'я та висока температура на Харківщині негативно впливають на сільськогосподарські культури.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram