Абрикосовий соус із гострим перцем: готуємо із залишків

17.08.2023 18:20 Корисно
Фото: food.pibig.info Фото: food.pibig.info

Цей рецепт – відмінна можливість урізноманітнити зимове меню і здивувати гостей, адже абрикосовий соус чудово підійде до м’ясних страв, а також може бути основою для приготування смачних маринадів. До того ж можна використати "некондиційні" абрикоси, які не підійдуть для варення.

Інгредієнти:

  • 500 г свіжих абрикосів
  • 1 гострий перець (за бажанням)
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ч. л. оцту
  • 0,5 ч. л. куркуми

Абрикоси ретельно вимийте, обсушіть, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Змеліть у блендері до отримання однорідної маси.

Додайте до пюре гострий перець (ви можете видалити або залишити насіння залежності від бажаної гостроти), мед, оцет і куркуму.

Перебийте все  у блендері до утворення однорідної маси.

Перекладіть отриманий соус у каструлю, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні протягом 5–7 хвилин.

Готовий соус перекладіть у стерилізовані банки і герметично закрийте кришками.

Раніше ми писали про те, як заготувати абрикоси на зиму і надавали цікаві рецепти приготування з цукром і без нього.

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек