Абрикоси на зиму: цікаві рецепти з цукром та без
Заготовка абрикосів – це прекрасний спосіб зберегти всі якості цього смачнющого фрукта на довший термін. Ми підібрали для вас кілька цікавих варіантів заготовки абрикосів узимку з точною рецептурою та покроковим виконанням і впевнені - кожен знайде тут свій рецепт.
Абрикосовий джем з медом та ваніллю
Цей джем можна намазувати на хліб, булочки або печиво, а також використовувати як начинку для пирогів та печива.
Знадобляться:
- 1 кг свіжих абрикосів
- 500 г цукру
- 2–3 ст. л. меду
- 1 ванільна паличка
Абрикоси ретельно вимийте, видаліть кісточки та наріжте на невеликі шматочки.
У великій каструлі з’єднайте абрикоси та цукор. Залиште на кілька годин або на ніч, щоб абрикоси виділили сік і цукор повністю розчинився.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь та варіть протягом 30–40 хвилин, часто помішуючи.
Під час варіння додайте ваніль та мед, добре перемішайте.
Для перевірки готовності джему, налийте невелику кількість його на холодну тарілку. Якщо джем застигає і не розтікається, то він готовий.
Зніміть каструлю з вогню та дайте джему трішки остигнути.
Перекладіть абрикосовий джем у стерилізовані скляні банки і герметично закрийте кришками. Зберігайте в сухому і темному місці.
Абрикосовий конфітюр з цитрусовими
Цей десерт можна подавати з морозивом, йогуртом або використовувати для приготування смачних десертів.
Знадобляться:
- 1 кг свіжих абрикосів
- 500 г цукру
- 1 апельсин
- 1 лимон
Абрикоси добре помийте, обсушіть та наріжте кубиками. Апельсин і лимон обдайте окропом, обсушіть та наріжте на тонкі кружальця.
У великій каструлі з’єднайте абрикоси, цукор, апельсин і лимон. Залиште на кілька годин або на ніч, щоб абрикоси виділили сік та повністю розчинився цукор.
Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть масу до кипіння. Зменшіть вогонь та готуйте протягом 30–40 хвилин, часто помішуючи.
Зніміть каструлю з вогню та дайте конфітюру трішки остигнути.
Перекладіть абрикосовий конфітюр з цитрусовими у стерилізовані банки і герметично закрийте або закатайте кришками.
Абрикосове пюре без цукру
Знадобиться 1 кг свіжих абрикосів
Абрикоси ретельно вимийте, обсушіть і розріжте навпіл, видаліть кісточки.
Підготовані абрикоси покладіть у блендер та змеліть до отримання однорідної маси.
Пюре розкладіть у стерилізовані банки, залишивши 1–2 см вільного простору до верху.
Закрийте банки кришками та поставте у велику каструлю з водою.
Доведіть воду до кипіння і стерилізуйте банки з абрикосовим пюре протягом 10 хвилин.
Виймайте банки з води, закатайте, дайте їм охолонути і зберігайте в прохолодному темному місці.
Це пюре можна використовувати для приготування десертів, соусів або просто їсти, намазавши на хліб.
Сушені абрикоси
Знадобляться тільки свіжі абрикоси
Абрикоси ретельно вимийте та обсушіть. Розріжте їх навпіл і видаліть кісточки.
Розкладіть половинки абрикосів на дерев’яній дошці або великій пласкій тарілці. Поставте дощечку або тарілку з цими фруктами на сонце або в спеціальну сушарку. Сушіть абрикоси протягом 2–3 днів, залежно від погодних умов, перевертаючи. Готові сушені фрукти зберігайте в герметичних контейнерах або скляних банках у прохолодному сухому місці.
Такі абрикоси можна вживати як смачний і корисний перекус.
Заготування абрикосів на зиму – гарний спосіб насолоджуватися смаком цих чудових фруктів протягом усього року. За допомогою цих рецептів ви зможете створити смачні та корисні страви, які порадують вас та вашу родину в зимовий період.
Раніше ми писали про сезонні страви з кабачків.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також:
Рецепти страв з чорної смородини для сміливих господинь