Як позбутися мурах у домі народними засобами

22.06.2023 10:20 Корисно

Начебто корисні створіння – мурахи – завдають багато прикрості, якщо проложили стежку на вашій кухні, адже «лапи» в них так само брудні, як у тарганів та інших комах. А спеціальних засобів у магазинах або немає, або мають захмарні ціни, або ж прострочені та не діють. Тож вдаємося до бабусиних методів боротьби з брудноногими.

Зрозуміло, що перша вимога – це чистота на вашій кухні. Але навіть якщо у вас усе блищить, це не означає, що у ваших сусідів усе гаразд. Тож спершу з’ясуйте, де саме знаходиться гніздо мурах. Відслідкувати його можна за мурашиною доріжкою. 

Найчастіше мурашині гнізда розташовані за шафками або мийкою на кухні, під плінтусами у ванній або за кахлем. Вам потрібно знайти та знешкодити матку – без цього вся боротьба буде марною. 

Якщо мурахи у вашій оселі знаходяться транзитом, то можна спробувати відлякати їх неприємними для них запахами рослин. 

Зокрема, вони не люблять запахи петрушки, часнику, лаврового листя, гірчиці, чебрецю, меліси, м’яти, лимонної цедри. Ці трави можна розкласти у місцях, де «ходять» мурахи. Особливо вони реагують на часник або гострий перець. Спробуйте зубчиком часнику натерти вертикальні поверхні у квартирі, де проходять їх шляхи, а гострий перець розсипте по горизонтальній стежці мурах або поруч з гніздом.

Якщо це не подіяло – вдаємося до «важкої артилерії».

Харчова сода. Це отрута для мурах.  Змішайте її з чимось солодким, додайте трохи води та залиште її  на стежках мурашок чи у важкодоступних місцях. Можна також  розчинити соду в гарячій воді та залити нею мурашник чи знайдене гніздо.

Борна кислота. Також є отруйливою. Змішайте її з яєчним жовтком чи чимось солодким та розкладіть у різних місцях.

Оцет або нашатирний спирт.  Протріть ними поверхні на кухні, у ванні. Запах цих речовин переб’є ферменти мурашок, і вони не зможуть знайти свої стежки. Цими ж речовинами, розбавленими з водою, можна скористатися для оброблення мурашиного гнізда.

Дріжджі розчиніть у воді з чимось солодким до консистенції густої пасти. Цією пастою змастіть полиці, де лежать продукти.

Мильна вода здатна руйнувати сліди «доріжок». Чайну ложку рідкого мийного засобу розчиніть у воді, також додайте ефірної олії м’яти і цим розчином забризкайте доріжки мурах.

Раніше ми писали також про народний засіб при бронхиті - чай із суницею.

Більше корисних порад та рецептів ви знайдете в розділі Корисно на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек