Рецепт дня: готуємо розтягаї з рибою
Знадобляться для тіста:
борошно – 3 склянки,
яйця – 1 шт.,
молоко – 0,5 склянки,
вода – 0,5 склянки,
олія – 3 ст. л.,
сухі дріжджі – 2,5 ч. л.,
цукор – 1 ч. л.,
сіль – 1 ч. л.;
для начинки:
рибне філе – 500 г,
цибуля ріпчаста – 2 шт.,
вершкове масло – 30–50 г,
олія – для смаження,
зелень (будь-яка) – кілька гілочок, сіль, чорний мелений перець – за смаком;
для прикрашання – 1 яйце.
Приготувати опару: воду змішати з молоком, трохи нагріти (до 40–45 градусів), розчинити дріжджі. Додати 1 ч. л. цукру та 1 ст. л. борошна, перемішати й поставити в тепле місце на 20 хвилин.
Просіяти борошно в миску, коли опара підійде (покриється бульбашками), додати її до борошна. Яйце кімнатної температури злегка збити, вилити в борошно, додати олію і сіль, замісити м’яке тісто. Скачати з нього кулю, накрити рушником і поставити в тепле місце на 30–40 хвилин. Рибне філе порізати невеликими шматочками. Цибулю почистити і дрібно порізати, злегка обсмажити в олії, дати охолонути й додати до риби. Посолити й поперчити за смаком, додати порізану зелень, перемішати.
Тісто обм’яти, розділити на дві частини, кожну розділити ще на 6 однакових шматочків. Ці шматочки розкачати кожний у невеликий коржик, у центр його покласти начинку, потім ретельно защипнути тісто з двох боків так, щоб посередині залишився отвір. Рибні розтягаї покласти на змащене олією деко на певній відстані один від одного (щоб не зліпилися під час випікання), спочатку дати постояти 20 хвилин, потім змастити збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 25–30 хвилин.
Як приготуються, дістати їх і на начинку покласти ще по маленькому шматочку вершкового масла.