Щоб ваша печінка була здорова: сім порад та один чудодійний рецепт
Усі знають, що від стану печінки залежить стан усього організму. Як підтримати свою печінку, щоб зберігати бадьорість та добрий настрій попри всі негаразди? Тримайте прості поради та смачний рецепт на кожен день.
- Пийте достатньо води – так ви допоможете печінці справлятися з її функціями.
- Уникайте алкоголю та інших шкідливих речовин, які можуть завдати шкоди печінці.
- Вживайте менше жирної їжі, щоб знизити навантаження на печінку та уникнути набирання ваги.
- Їжте більше фруктів та овочів, які містять вітаміни та антиоксиданти, необхідні для підтримки здоров’я печінки.
- Використовуйте білки низького вмісту жирів, щоб допомогти печінці працювати правильно.
- Уникайте швидких вуглеводів та солодкої їжі, які можуть призвести до накопичення жиру в печінці.
- Уникайте непотрібного вживання ліків, щоб не перевантажувати печінку.
Раніше ми писали також про користь березового соку
Вівсяний кисіль для здоров’я печінки
Ця страва розчиняє каміння у жовчному та сечовому міхурі, знижує холестерин у крові. Тобто кисіль буде корисним не тільки для печінки, але й для шлунка та нирок.
Знадобляться:
- вівсяна крупа – 1 склянка
- вода – 5 склянок
- молоко – 1 склянка
- мед – 4 ст. л.
Поставте на вогонь воду з крупою та кип’ятіть на слабкому вогні до рідкого киселю.
Потім додайте молоко та прокип’ятіть ще трохи – кілька хвилин.
Дайте трохи охолонути та додайте 4 ст. л. меду.
Ваш чудодійний вівсяний кисіль готовий – його можна вживати протягом дня, скільки захочете.
Читайте також:
Пісно та смачно: три рецепти випічки для дітей та дорослих