Варення з кавунових кірок: оригінальний рецепт ласощів на зиму

27.09.2023 17:40 Корисно

Так, у кавуні можна використати навіть кірки. Головне, знати декілька нескладних хитрощів – і смачні ласощі на зиму готові! Варення з кавунових кірок можна готувати з додаванням лайма, лимона, імбиру, апельсина, гвоздики – тут є простір для фантазії та експериментів. Ми надамо «базовий» рецепт. 

Цей рецепт стане у пригоді, якщо частина кавунів під час прибирання баштану виявилась не дуже смачною. 

Знадобляться: 

  • 1 кг підготовлених кавунових кірок 
  • вода
  • 1 кг цукру
  • гвоздика за смаком
  • 1 апельсин

Ретельно вимийте кавунові кірки та очистіть їх від зовнішньої зеленої шкірки – це краще зробити овочечисткою. Потрібно взяти лише білі частини кірки, але можна залишити трохи рожевої м’якоті. 

Наріжте кірки на невеликі шматки і повністю залийте водою. Каструлю краще вибрати з товстим дном. 

Варіть кавунові кірки на мінімальному вогні протягом 1 години. Після цього відкиньте кірки кавуна на друшляк. 

Воду, в якій варилися кірки, замініть на нову в тій же кількості та розчиніть у ній цукор.

Тільки після цього можна додавати кавунові кірки та гвоздику. 

Цю суміш доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Бажано залишити варення з кавунових кірок у спокої мінімум на 8 годин, а краще – на ніч. 

Після цього варіть кавунові кірки ще годину. 

Коли варення буде майже готове, додайте сік апельсина і приберіть гвоздику. 

Якщо консистенція здається занадто в’язкою, влийте ще трохи води і проваріть варення ще 10–15 хвилин. 

Пробуйте шматочок кірки на смак: вони повинні бути солодкими та м’якими. 

Розлийте у стерилізовані банки та закатайте. 

Раніше ми писали про те, як використати некондиція для приготування варення з моркви на зиму.

Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі

Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.

Автор:
Ірина Мнішек