Варення з недозрілої дині: використовуємо «залишки» баштану
Прибрали з городу баштан, але частина динь виявилася не дуже солодкою? Не поспішайте викидати: з баштанної «некондиції» можна приготувати дещо смачненьке.
Недозрілу диню можна використати, приготувавши з неї смачне та запашне варення.
Знадобляться:
- 1 кг дині
- 400 г цукру
- 1 ч. л. лимонної кислоти
- вода
Очистіть диню від шкірки та насіння і наріжте невеликими кубиками.
Щільно утрамбуйте диню в стерильні банки, залишивши трохи місця для сиропу.
Залийте зверху окропом і дайте настоятися 10 хвилин.
Злийте рідину в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту і доведіть до кипіння.
Зніміть з вогню і відразу ж залийте сиропом диню.
Дайте постояти хвилин 10, знову злийте сироп, закип’ятіть і потім розлийте по банках.
Закрутіть банки кришками, укутайте та залиште в теплі на добу, після чого приберіть у прохолодне місце для тривалого зберігання.
Цей спосіб заливання сиропом збереже не лише смак дині, а й усі поживні речовини.
Раніше ми писали також, як приготувати варення з моркви на зиму .
Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.