Рецепти консервації: варення-желе з червоної порічки

04.07.2020 17:00 Корисно
фото unian.net фото unian.net
Ароматне, красиве і смачне варення з червоної порічки – чудова заготовка на зиму. Для того, щоб сік добре загуснув і варення було насправді схоже на желе, є маленький секрет: ягідні вичавки потрібно добре віджати, щоб вони були сухими.

Знадобляться:
порічка червона – 1 кг,
цукор – 1 кг.

Порічку помити, видалити погані ягоди, викласти у глибоку миску або каструлю і перемішати з цукром до виділення соку. Для прискорення процесу можна використовувати товкачку і трохи пом’яти нею ягоди. Поставити каструлю з ягодами на плиту, дати закипіти й варити приб­лизно 10 хвилин, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Потім прибрати з вогню і зняти піну. Протерти через сито чи друшляк гаряче варення товкачкою та процідити сік, щоб в желе не потрапили вичавки, й ще раз зняти піну.

Перемішати і розлити варення-желе по заздалегідь стерилізованих банках. Увага: кришками не закривати до повного охолодження. Коли желе охолоне, закрити банки чистими сухими кришками або пергаментом. Зберігати таке желе з червоної порічки можна без холодильника, головне – у сухому прохолодному місці.

Читайте також Черешня на зиму без зайвих витрат