Рецепти консервації: варення-желе з червоної порічки
Знадобляться:
порічка червона – 1 кг,
цукор – 1 кг.
Порічку помити, видалити погані ягоди, викласти у глибоку миску або каструлю і перемішати з цукром до виділення соку. Для прискорення процесу можна використовувати товкачку і трохи пом’яти нею ягоди. Поставити каструлю з ягодами на плиту, дати закипіти й варити приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Потім прибрати з вогню і зняти піну. Протерти через сито чи друшляк гаряче варення товкачкою та процідити сік, щоб в желе не потрапили вичавки, й ще раз зняти піну.
Перемішати і розлити варення-желе по заздалегідь стерилізованих банках. Увага: кришками не закривати до повного охолодження. Коли желе охолоне, закрити банки чистими сухими кришками або пергаментом. Зберігати таке желе з червоної порічки можна без холодильника, головне – у сухому прохолодному місці.
Читайте також Черешня на зиму без зайвих витрат