Варення з моркви на зиму: використовуємо «некондицію»
Незабаром прийде час копати моркву, і навіть у досвідчених господарів у процесі утворюється брак. Начебто і гарна морквина, але там лопатою різонули, там не дуже добре «чуба» відірвали. Не сумуйте, є спосіб використати цю «некондицію» з користю: зварити варення з моркви на зиму.
Знадобляться:
- 1 кг моркви
- 1 апельсин
- 5 суцвіть гвоздики
- 900 г цукру
- 100 мл води
Натріть для варення моркву на середній тертці.
Засипте цукром і залиште на ніч.
Наступного дня зніміть з апельсина цедру. Видаліть білий шар, наріжте апельсин шматочками.
Влийте в моркву воду, доведіть до кипіння. Додайте апельсин та цедру. Варіть 30 хвилин.
Після цього приберіть з вогню та дайте охолонути.
Повторно доведіть до кипіння та варіть ще 30 хвилин. Морква повинна бути м’якою та злегка прозорою.
Розкладіть у стерилізовані банки та закрутіть їх. Дайте охолонути.
А взимку відкривайте та куштуйте смачне варення з моркви.
Раніше ми писали про сезонні страви з кабачків.
Більше корисних порад дивіться на нашому сайті.
Читайте також: Два рецепти лечо на зиму: літні смаки у вашій коморі