Малина на зиму: два способи, щоб зберегти вітаміни
 Фото: sort-malina.ru
            Фото: sort-malina.ru
        
                                Заморожування: найпростіше та найдешевше

Здавалося б, нічого складного: поклав собі у морозильну камеру, потім пересипав у зручну тару – і користуйся взимку. Воно, звісно, так, але треба дотримуватися деяких правил:
- Малину перед тим, як морозити, не мийте, інакше вона перетвориться на якусь кашу та змерзнеться грудочками.
- Не використовуйте пом’яту, вчорашню, переспілу ягоду, бо вона пустить сік, потемніє, у кращому разі кістянки будуть розсипатися. Чим свіжіша ягода, що потрапила вам у руки, тим краще. Не намагайтеся заморозити зовсім стиглі ягоди – вони обов’язково «розповзуться» і втратять форму.
Тож у вас є свіжа, духмяна, ягідка до ягідки – малина. Переберіть її від шматочків листочків, сміття і випадкових комах. Заморожуйте малину невеликими порціями – приблизно в одну склянку Висипте малину в невеликий пакет-маєчку і зав’яжіть на вузлик. Потім помістіть уже зав’язаний пакетик у другий такий само та знову міцно зав’яжіть, залишивши трохи повітря в обох пакетах – таким чином малина не помнеться. Потім пакетики викладіть уже на полиці для зберігання заморожених продуктів у морозильнику. Вони добре пролежать усю зиму і залишаться свіжими та цілими.
Читайте також: Випічка з полуницею: чотири «географічні» рецепти
Бабусині «вітаміни»

Коли морозильних камер не було, наші бабусі використовували як зберігач малинових вітамінів цукор. І тут головне – дотриматися пропорції, інакше ягода зіпсується.
Знадобляться: малина відмінної якості та цукор – у два рази більше, ніж малини.
А далі все просто: малину перебрати, обережно помити, дати воді стекти, підсушити. Засипати малину цукром і дерев’яним товкачем розминати-розтерти цукор з малиною. Викласти суміш у простерилізовані банки, не доходячи 1,5–2 см до краєчка, та засипати цукром – це такий собі додатковий консервант. Закрити банки простерилізованими кришками та поставити у прохолодне місце. Головне в цій справі – дочекатися зими, бо смакота неймовірна, хоч і дуже солодко!
                
                                            Читайте також:
                        Готуємо полуничний джем та конфітюр                        
                                    
            
